20091112

Semester 2 in Foundation of Business

Seperti semster lepas, aku akan post something about the whole semester in Taylor's :) Basically, I would say, second semester is nicer than the 1st one. Bukan apa, sebab aku lebih kenal siapa yang boleh jadi kawan dan siapa yang boleh jadi lawan.

Orang selalu cakap, belajar satu kelas dengan budak budak cina, memang payaah. Tapi bagi aku, takde bezanya cina dengan melayu kan. Masing masing ada dua otak. So, kite takde hak nak judge sesuatu bangsa kalau belum kenal lagi.

Tapi yang paling aku impressed pasal budak budak cina, mostly classmate aku, diaorang takde rasa racist langsung. Eventhough aku sorang je melayu dalaam kelas. Bila nak kutuk, kutuk sama sama. Kadang ada jugak kiteorang kutuk classmate kiteorang. This one biatch always give trouble to everybody. Nasib baik dia seorang aje yang bermasalah. But its okay. Nobody perfect. Selagi dia tak buat hal dengan aku, aku tak kacau life dia.

And one more thing yang memang aku rasa WHOAA! pasal classmates aku, masa bulan puasa hari tu. Aku kan tak pernah sekelas dengan budak budak cina since high school. Hanya pernah satu sekolah je. Then, bila bulan puasa, diaorang neh hormat gila dengan aku. Kalau nak makan dalam kelas, memang tak tunjuk depan aku lah. Kadang tu minta izin dulu nak makan. Even nak minum air pun sorok sorok dari aku. Aku rasa WHOA! lagi sekali. HAHAA.

So, memandangkan aku akan bercuti 2 minggu, blog ini akan aktif kembali. We see how first lahh okaay? So far, paper paper yang aku buat masa final exam, OKAY LAH! Kang kata senang, macam riak pulak kan. Kang kata susah, menipu plak. So, moderate. Islam kan mengajar umatnya bersederhana :)

Jadi, cakap banyak pun takde guna, SHOW TIME! Semua gambar di bawah apa yang terjadi dalam semester kedua aku di Taylor's. Kite enjoy! :D


For the first time, I experienced Taylor on fire!
Aku akan rindu gilaaaa kelas Islamic Studies nanti.
Dah tak dapat nak main main mata dengan ______.
And this is the last English Class with Mr Chandra
Mr Chandra belakang camera :)

During English Presentation.
Syukur dah habes!
Kalau tak, memang tak dapat tidur.
Accounting Presentation yang membunuh aku!
Paling susah!
After Accounting Presentation. With Mr David.
The best ever tutor laaah!
Aku paling suka kelas dia,
sebab dia ajar senang faham.
Eventhough dia sometimes can be lame.
Tapi, dia tetap cool orang cakap dia lame :)
I like!
Dialah yang berjaya menghasut aku untuk ponteng kelas,
kadang kadang laah.
Sebab dia kata, kalau dapat kedatangan penuh pun,
bukan dapat sijil pun.


And meet the rest of my team :D
Tony(who always hug everyone suddenly)
and Yi Ling(best leader I would say)
Farah Sabrina(not my classmate, but my best gossip girl lah!)

And our Accounting group.
nice working with them :)

See?! I told yaa.
Dia memang suka hug aku tetiba.

And my best football story teller.
Arsenal die-hard fan tu!
Setiap pagi je, sebelum mula kelas,
mesti dia cakap,
Aiyo Abid! Liverpool lose lah last night!
I told yaa, Liverpool not good one.
And my favourite picture.
Presenting GAY BOY BAND :D

Let us dont talk about it, okay?


And this is how we celebrating our freedom from tough subject in semester 2!
Karaoke, Neway!
Perggh, memang aku melalak habis semua dalam tu,
Release tension maaa.
Lagu cina semua aku bantai.
Yang tak tahan nya,
bila part nyanyi lagu Korea, sorang pun taktau nyanyi,
main cakap BLA BLA BLAAA, Ohh yeah!
Sorry Sorry Sorry Sorry,
BLAA BLAA BLAA.
Kadang tu,
Nobody nobody but you,
TRALALALAAA.
Itu je tau. Hampeh
-_-"

The best lecturer ever lah!
Vote for Mr Ang. Sporting habisss!
And Farah, AGAIN?!
Naik virus camera aku neh.
HAHAA, joking.
And also the best gang in class for gossiping or punching :D
Andrina and Nicole.And this is the WHOLE CLASS.
See, aku sorang je melayu dalam kelas.

Kesimpulannya, SIAPA KATA MELAYU TAK BOLEH HIDUP DALAM KELOMPOK CINA?

Lastly, Happy Holiday to all :D

11 ulasan:

mimie berkata...

OHHHHH aku nak join! aku harap aku boleh duduk satu kelas yang dipenuhi korean, aku sorang je melayu heeee :D

abidkamaz berkata...

itu kaw kena pergi korea lah plak kan :D

AnAk iBu berkata...

bangga ah abid sowang je ank melayu.
hidup ah.

abidkamaz berkata...

tengs kak nani :D selagi kite buat baik dgn org, org akan layan baik jgk dgn kite. itu je prinsipnya.

jack / jenny berkata...

ko x pena tgk cine yg lain dari mmbr ko.
aku pena.

hafriz berkata...

baik kamu relax je abid.
blom bukak pekung didada!
haha

abidkamaz berkata...

eleeeh hafriz neh, nak berlagak pak dia dgn aku. cibai. opss silap, JACK :D

cibai berkata...

owh. cenggini ye skang!
ok fine.
time kaseh!

Sabrina berkata...

haha tk boleh la virus eh :p
ehh mcm mana boleh dpt results ACC2 tu? mid ke final? -__-"

abidkamaz berkata...

To my cibai, sama sama laah :D

sabrina, itu mid punya lah nyah.

cikdoktorfalsafah berkata...

ohhh :O
rindu gyla.
KABARE?

huhu.
sistah
you are the only muslimah alrite.
jaga diri, jaga hati, jaga iman.

hey hey
hari tu ade alumni smakl dtg,
buat mcm sesi kelompok untuk our future.
nak pilih bidang ape, this and that.
then i tried la saje saje duduk kejap kat kelompok Business & Finance lepas abes sesi kelompok Medic.
masuk rangkap kedua ketiga abg tu cerita,
hooo i couldnt sit well. cannot go cannot stand dahh. tak paham kot.
;p
bagus lahh,
you minat & suke bidang tuu.
but i am not ohh.
memang otak pikir Medic jek kot.
hahas.


whatever it is,
All The Best,
Pray & Remember Allah always sis :)

XO,

Catat Ulasan