20090529

BEST MEMORIES EVER

Hari ini, aku bangun awal. Macam tak percaya. Malam tadi aku tidur lambat. Pukul 4 pagi baru dapat tidur. Macam aku pula yang nak kahwin, tak dapat tidur. Pukul 6, mak aku dah mula menjerit, suruh aku bangun. Baru je mimpi kahwin dengan putera raja, dah kacau! Hesh. Aku pun bangun. Pergi beranda, tengok sunrise, masuk bilik, tidur balik. Bangun semata mata nak tengok sunrise.

Pukul 10, majlis nikah abang aku mula. Mulanya aku memang takde mood langsung nak pergi majlis nikah dia. Sebab aku mengantuk dan sebab aku tak gembira langsung. Tapi, demi abang, pergi jelah. Masa majlis neh lah, baru datang mood. Serious lawak sangat bila tengok abang aku nikah. Sebab dia tak pernah tunjuk muka serious. So, bila nampak muka serious dia, aku tergelak. Dia pun tergelak sama. Macam bangang je! Tok Kadi tengah cakap dengan dia, boleh pula dia gelak gelak. Siot je. Tu aku cakap, aku agak segan nak ngaku dia abang aku. BAHAHAHAA.

Okayy, aku penat. Sebab satu hari je ada dua majlis. Majlis Nikah dan Malam Berinai Besar. Tapi sayangnya, gambar masa Majlis Berinai aku tak dapat tunjuk, sebab ada sikit masalah dengan laptop neh.

So, kaurang marathon gambar Majlis Nikah abang aku je. Esok aku tunjuk gambar lain.

MARATHON GAMBAR :)

Tengah bersiap siap.
Itu kakak aku, bukan isteri abang aku okay.Entah apa kejadahnya neh!Anak beranak sama je,
gila kamera.
From L-R: Atiqah, Dad, Aqilah, AdilahRombongan dari pihak lelaki.

Balasan hantaran kepada pihak lelaki.
Cokelat tu aku bantai makan.
Like father, like son.
Pengantin perempuan boleh pilih mana satu.
Nak ayah ke anak?

Parents pengantin perempuan.
Okay, ini tengah berbual dan mengutuk abang aku!
Seriously.
Tak tahan tu, boleh pula dia gelak gelak depan tok kadi!

Dengan sekali lafaz, sah jadi suami kepada Kak Aisah.

Ini saat paling sedih.
Even, my dad crying.
Abang aku awal awal lagi dah nak nangis.
Tok Kadi belum ucap apa apa,
mata dia dah merah.
Bangak je!
Even aku pun menangis sama.
Yelah, nanti abang dah tak duduk sebumbung.

Lain sikit, dia bagi rantai, bukan cincin.


Candid :)
Atas pelamin.
BEST PICTURES OF THE DAY!
Akibat terlalu lama duduk, kaki abang aku kebas.
Boleh pula dia rebah lepas dah habis majlis.
Memang cuak semua orang.
Ingatkan pengsan tadi.
Lawak betul.
Buat malu je.
Sekali lagi,
segan betul nak ngaku abang.
BAHAHAA.
Anak beranak gila gila.
Kakak aku cakap,
ayah macam orang tahan kentut.
Inilah jadinya bila suruh orang tua pose gila gila.

Not to forget, tengs to a friend of mine, ***** for your concern. You always be there when I fall down, and hits the rocks. And you know, when I really need someone to talk. Tengs a lot buddy.

5 ulasan:

nade berkata...

sape buddy ko uh.cm tau je spe.solumn ckup lak utk name dye.hehe

abidkamaz berkata...

you know, who is that, right?

hakimansor berkata...

ko bile lagi nak nikah?
t aku nak dtg!
bahaha..

nazura berkata...

selamat pengantin baru abang abid :) hahaha. *lupe la nama abg kaw. haha.

ermm, suke tgk itu gambar, sgt suke gamba last skali, caption pun klakaar, abid abid. haish.

cikdoktorfalsafah berkata...

HAPPY GO LUCKY!


kaka :)
how if i'm fallin in love eh?
;p

Catat Ulasan